Letnja umetnička škola Univerziteta umetnosti

ArtSalto srpski pdf

Univerzitet umetnosti u Beogradu poziva studente da se prijave na konkurs za učešće u radionicama Letnje umetničke škole, koja će se od 8. do 16. jula 2023. godine, održati na lokalitetu Felix Romuliana u Zaječaru.  Za učešće na Letnjoj umetničkoj školi studenti Univerziteta umetnosti mogu da se prijave do 20. maja 2023.

 

0?ui=2&ik=c610ef3db9&attid=0.0

Tema

Letnja umetnička škola je edukativni program namenjen stranim i domaćim studentima, koji istražuje umetnički provokativne kulturno-istorijske i prirodne ambijente koristeći se savremenim umetničkim jezikom i alatima.  Radionice Letnje umetničke škole imaju formu intenzivnih kurseva čiji je fokus na mentorskom radu i individualnom pristupu svakom studentu. Istovremeno, program omogućava interdisciplinarno i interkulturalno povezivanje stranih i domaćih studenata. Ove godine, program se održava na arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Felix Romuliana (Gamzigrad), blizu Zaječara u istočnoj Srbiji. Cilj je da studenti potpuno slobodno eksperimentišu u stvaranju novih umetničkih formi, koje će nastajati iz savremenih praksi, a inspirisane tradicijom i kulturnim naslađem istočne Srbije. Sublimacijom tradicije i savremenog pristupa umetnosti, radionice će otvarati nove vidike mladim umetnicima iz zemlje i inostranstva.

 

Radionice

MUZIČKA RADIONICA
Immersive Soundart

LIKOVNA RADIONICA
Art košnica, grafiti u palati

RADIONICA DIZAJNA
Suveniri Zaječara i okoline

DRAMSKA RADIONICA
Scene istine i obmane

 

Prijavljivanje

Dokumenta:
–popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta
–dodatni materijal: portfolio (5 do 7 odabranih radova u PDF formatu) / umetničku biografiju u slobodnoj formi
Prijavu poslati na mejl adresu lus@arts.bg.ac.rs

Rok za prijavljivanje:
20. maj 2023. godine

Troškovi:
Participacija studenta za učešće na Letnjoj umetničkoj školi iznosi 8.000 dinara. Ostale troškove – aktivnosti radionica, smeštaj i ishranu učesnika (pun pansion za sedam dana) – obezbeđuje realizator Letnje umetničke škole.

 

Kontakt i informacije
Za dodatne informacije možete se obratiti mejlom: lus@arts.bg.ac.rs.

 

PRILOZI

Program Letnje škole

pdf
back to top