OTVORENI POZIV ZA ERAZMUS+ MOBILNOST U ŠKOLSKOJ 2024/25

erasmus plus square 21

Raspisan je novi javni poziv za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Univerziteta umetnosti u Beogradu u okviru Erazmus+ programa mobilnosti ključne akcije 131.

Poziv se odnosi na:

I STUDENTI

1. Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu studiranja (jesenji i prolećni semestar 2024-25, prema Kalendaru mobilnosti Univerziteta umetnosti)

Rok za prijavljivanje: 20. februar 2024.

Ustanove na koje je moguće prijavljivanje:

 

2. Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu obavljanja prakse (između 18. marta i 31. decembra 2024. godine)

Rok za prijavljivanje: 20. februar 2024.

Studentska praksa može da se realizuje u institucijama/organizacijama u državama članicama Evropske unije, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj. Student je u obavezi da samostalno kontaktira sa institucijom/organizacijom u kojoj će obavljati praksu, dogovori program rada i dobije prihvatno pismo.

 

NAPOMENA: uslov za prijavu (i za studiranje i za praksu) jeste da znanje engleskog jezika bude na nivou B1-B2 na skali CEFR. Kao dokaz o znanju engleskog jezika na konkursu se prihvataju međunarodno priznati sertifikati:

    • IELTS
    • TOEFL
    • Cambridge Exams
    • PTE

Za one studente koji ne poseduju navedene sertifikate, kao i tokom prethodnog konkursa Univerzitet umetnosti će organizovati testiranje engleskog jezika i izdavanje potvrde o poznavanju engleskog jezika u svrhu prijavljivanja za mobilnost. Prijavljivanje za polaganje testa engleskog jezika vrši se onlajn putem formulara najkasnije do petka, 2. februara 2024. godine u 10 časova. Prijavljivanje posle ovog roka neće biti moguće. Polaganje testa će se održati u prostorijama Rektorata Univerziteta umetnosti u sredu, 7. februara 2024. godine sa početkom u 12 časova. Prijavljeni kandidati će dobiti precizne informacije o tačnom mestu i planu polaganja (pismeni i usmeni ispit).

 

U četvrtak, 21. decembra 2023. godine u 11 časova, Univerzitet umetnosti održao je onlajn Info dan namenjen svim studentima Univerziteta, zainteresovanim za prijavu na konkursu.

Prijave STUDENATA obavljaju se isključivo putem formulara do 20. februara 2024. godine do 23:59 časova. Nakon toga formular neće biti dostupan.

 

II ZAPOSLENI

Javni poziv za mobilnost zaposlenih na partnerskim univerzitetima u programskim zemljama(prolećni semestar 2023-24. i jesenji semestar 2024-25.)

Rok za prijavljivanje: 20.februar 2024.

Mobilnosti se mogu realizovati u prolećnom semestru šk. 2023-24. godine i jesenjem semestru 2024-25, u terminima koji su naznačeni u:

Potrebno je da mobilnosti budu ugovorene u trenutku podnošenja prijave, a ustanove sa kojima postoje sklopljeni ugovori su:

 

Prijave se podnose na i-mejl adresu: international.relations@fpu.bg.ac.rs

 

Konsultacije su moguće lično u Kancelariji za međunarodnu saradnju, uz prethodnu najavu, putem mejla international.relations@fpu.bg.ac.rs ili broja telefona: 060 520 77 10.

Na sledećim linkovima možete pronaći korisne informacije:
Informacije za Erazmus+ studente
Kriterijumi selekcije kandidata za učešće umobilnosti Erazmus+ programa Univerziteta umetnosti 
Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti Univerziteta umetnosti

PRILOZI

Erasmus+ Info dan Univerziteta umetnosti

pdf
back to top