Гостовање Михаила Радошевића на Факултету примењених уметности

Poster FPU scaled

Са задовољством вас обавештавамо да ће у петак, 15.03. у 11 часова  на класи IV године Сценографије, Михаило Радошевић представити свој докторски уметнички пројекат Воз браће Лимијер и одржати предавање о процесу реализације и употребе дигиталне сценографије.

Михаило Радошевић је рођен 1989. године у Београду. Завршио је студије на Факултету примењених уметности у Београду на студијском програму дизајн – модул Дизајн ентеријера и намештаја, 2012. године.

Мастер студије завршио је 2014. године на Факултету примењених уметности у Београду са темом “Ревитализација визуелног идентитета филмског класика Фаренхајт 451” на студијском програму примењена уметност – модул сценографија – филмска и ТВ сценографија код ментора, ред. проф. Јасне Драговић. За време мастер студија, креће професионално да се бави филмском и ТВ сценографијом, а након завршетка мастер студија, почиње да ради у једном београдском студију за анимације и специјалне ефекте, где учествује у изради многобројних реклама за стране и домаће клијенте. Половином 2016. године одлучује да се посвети личним пројектима, раду на даљину и уписује докторске студије на Факултету примењених уметности у Београду. Као фриленсер сарађује са многобројним студијима за анимацију и специјалне ефекте као и другим клијентима (Axis Studios, Revenant.tv, UMD, Kitbash3D, Learnsquared итд.). Стиче звање Доктора уметности – примењене уметности и дизајна 2022. године, са уметничким пројектом Воз браће Лимијер, Употреба савремених технологија у изради дигиталне сценографије – интерактивна инсталација. Живи и ради у Београду.

back to top