Сарадња модне компаније IVKO woman и Одсека текстил

1 galerija ivko panorama

На позив модне компаније IVKO woman из Београда, доцент Маја Гецић је дизајнирала таписерију – IVKO прича (Жакар плетенина, димезија 11 x 1,5 м)  за изложбени део пословног простора у ТЦ Галерија у Београду, као и идејна решења за дизајн штампаног текстила на плетенини за расветна тела. У току реализације пројекта остварена је додатна сарадња. Студенти друге године Одсека текстил, са почетком од 13. септембра су радили на идејним решењима и реализацији обликовања текстила за расвету у просторијама Факултета, атељеа у згради Слободанке Данке Савић бр. 21 и пословном простору IVKO woman (ТЦ Галерија). У наведеном периоду студенти су посетили и Дизајн центар модне компаније, а резултат сарадње је постављен крајем октобра 2023. године.

IVKO woman је компанија са којом Факултет примењених уметности и Одсек текстил има дугогодишљу сарадњу, као што је реализација плетенина по наставном програму виших година. Стога је овогодишња радионица са студентима друге године текстила наставак сарадње у контексту ваннаставних активности. Студенти су са изузетним ентузијазмом приступили пројекту и креирању индивидуалних радова у ентеријеру. Захваљујемо се комапнији IVKO woman на констатној подршци и на препознавању важности укључивања студентата у пројекат, јер се тако подстиче и ствара разноврсно практично искуство у обликовању будућих професионалаца.

Учесници радионице и излагачи

Љубица Благојевић I Катарина Богојевић I Наталија Глушац I Тијана Колевски I Петар Милошевић I Николина Стевановић

Резултат сарадње се може погледати у периоду од  октобра 2023. до октобра 2024. године од 10 до 22 часа у пословно-продајном простору IVKO wоman у ТЦ Галерија (Булевар Вудроа Вилсона 12, Београд).

Фотографије реализованих радова

Ненад Златановић

2 galerija radionica ivko 3 radionica ivko 4 ivko detalj 5 tapiserija ivko detalj

back to top