Изложба докторског уметничког пројекта Маје Студен

image

У Центру за културу Влада Дивљан отворена је изложба на којој су представљени радови докторског уметничког пројекта Маје Студен под називом ОДЕВНИ ОГЛЕДИ – Улога костима у обликовању идентитета – просторна инсталација.

Ментор пројекта је Миланка Берберовић, професор емеритус.

Изложба је отворена за посетиоце од 23 – 26.10. 2023.  у мултимедијалном изложбеном простору у наредним терминима:

понедељак 23.10. од 9 – 20 часова

уторак 24.10. од 9 – 18 часова

среда 25.10. од 9 – 18 часова

четвртак 26.10. од 9 – 16 часова

Адреса: Митрополита Петра 8,  Београд

Докторски уметнички пројекат Маје Студен Одевни огледи – улога костима у обликовању идентитета – просторна инсталација представља пример уметничке интерпретације коришћења модних и одевних извора прошлих времена, као полазишта за увођење уметничког експеримента. Почетна рецепција и визија стваралачког поступка надахнута искуственим, емотивним и естетским импулсима претпостављала је индивидуални методолошки приступ који је омогућио истраживање и откривање садржаја различитих вредности. Ови садржаји покренули су личне перспективе, значења и симболе у уметничком обликовању.

Уметнички пројекат садржи пет целина које заједно чине репертоар одевних комуникацијских елемената који ауторским поступком у различитим ликовним медијима спајају прошлост и садашњост у просторну инсталацију.

back to top