Изложба скулптура

Milan Konstantinovic scaled

Изложба приказује скулптуре студената основних академских студија (трећа и четврта година) на модулу Примењено вајарство, Факултета примењених уметности у Београду. Изабрани радови пружају увид у разноврсност идеја о уметности и вајарској пракси, драгоцену различитост у идејном приступу, осмишљавању и реализовању скулптура. Теме и мотиви који се могу уочити афирмишу појединачне односе студената/аутора према феномену облика и простора, као и према стварности која извире из њих и која их окружује.
Радови приказани на овој изложби настали су техником непосредног извођења у материјалу, као и поступком рада у глини, одливени у гипсу, касније и у металу. Приступ идејном решењу и реализацији у материјалу креће се од класичног – фигуративног вајарства до апстраховане форме. Скулптуре су рађене у класичним материјалима – камену, дрвету, металу, теракоти, у савременим материјалима – полиестер, медијапан и др. као и комбиновањем различитих материјала.

Иако су ово радови настали у оквиру наставе на факултету у школској 2020/2021. години, очигледна је вајарска вештина и аутентичан уметнички израз студената понаособ. Слободно и неочекивано поигравање ликовним елементима у представљеним скулптурама показује постављени захтев ка целовитом, високо квалитетном, естетски урађеном артефакту.

др ум. Јулијана Протић, ванр. проф.

Организатор је СКЦ Београд у сарадњи са професорима Ненадом Вацићем, Јулијаном Протић и Вукашином МИловићем. Аутори поставке су др ум. Јулијана Протић и мр Вукашин Миловић, ванредни професори. Иложба је отворена од 17.06.2021. до 25.06.2021. године.

Danijela Andjelkovic f scaledDanijela Lazic f Djordje Cerovic scaled
Filip Vukicevic scaled Irina Brajovic scaled
Irina Brajović scaled
Iva Nesic scaled
Luka Djuric lopta scaled
Luka DJurić scaled
Milan Konstantinovic scaled
Milka Kosanović scaled
Milos Milovanovic f scaled
Tamara Vukovljak scaled
Veljko Bukvic scaled
Филип Ћурчић

back to top