Nagrade studentima u školskoj 2020/21

IMG 2958 scaled

U cilju podsticanja boljeg uspeha na studijama, razvijanja interesovanja za umetnost i kreativnost, ustanovljavaju se nagrade za nagrađivanje studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za ostvarene rezultate u toku studija, i to:

Fond „Beta i Rista Vukanović“ – nagrađuje se student za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike. Predlog odseka Primenjena grafika je da se nagrada se dodeli SPASIĆ ALEKSANDRU studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija studijskog programa Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga.

Fond „Mihailo S. Petrov“ – nagrađuje se student od prve do četvrte godine studija za najuspešniji studentski rad (grafički list). Odsek Primenjena grafika predlaže da se nagrada dodeli PETROVIĆ VERICI, studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga i ĐURĐEVIĆ DEJANI master primenjenom umetniku na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga.

Fond „Miloš Ćirić“ – nagrađuje se student za najbolji rad iz oblasti grafičkih komunikacija. Odsek Grafički dizajn predlaže da se nagrada dodeli MILETIĆ DUŠANU studentu master akademskih studija na studijskom programu Dizajn, modul Grafički dizajn.

Fonda Ivan Tabaković” – nagrađuje se student za najbolje ostvarenje iz oblasti keramike četvrte godine osnovnih akademskih studija. Odsek keramika predlaže da se nagrada dodeli SAVOVIĆ MILICI i JOKIĆ TIJANI studentima četvrte godine na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Keramika.

Fond Iva Vrinjanin“– nagrađuje se student za najbolje ostvarenje iz oblasti tekstila. Odsek Tekstil nema predlog za dodelu nagrade u školskoj 2020/2021 godini.

Nagrada „Stjepan Fileki“ – dodeljuje se za najbolji studentski rad iz oblasti Pismo studentu osnovnih akademskih i studentu master akademskih studija. Odsek Primenjena grafika predlaže da se nagrada dodeli VULIĆ ISIDORI studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Animacija.

Nagrada „Bogdan Kršić“ – dodeljuje se za Grafiku knjige, na osnovnim i master akademskim studijama. Odsek Primenjena grafika predlaže da se nagrada dodeli RAKIĆ BOJANI studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga i MARKOVIĆ MILICI master primenjenom umetniku na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga.

Nagrada „Nebojša Mitrić“ – dodeljuje se za najbolje ostvarenje studenta iz oblasti Sitna plastike i medaljerstvo. Odseka Primenjeno vajarstvo predlaže da se nagrada dodeli BRAJOVIĆ IRINI, studentu treće godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno vajarstvo.

Nagrada „Radeta Stanković“ – dodeljuje se za najbolje skulptorsko ostvarenje studenta. Odsek Primenjeno vajarstvo predlaže da se nagrada dodeli KOSANOVIĆ MILKI studentu treće godine i ĐURIĆ LUKI studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno vajarstvo

Nagrada „Bogoljub Boba Teofanović“ – dodeljuje se za najbolji studentski rad na osnovnim studijama Odseka industrijski dizajn. Odsek Industrijski dizajn predlaže da se nagrada dodeli PETROVIĆ NADEŽDI studentu treće godine na studijskom programu Dizajn, modul Industrijski dizajn.

Nagrada „Milica Babić“ – dodeljuje se za najbolje realizovni rad na osnovnim akademskim studijama iz oblasti Scenski kostim. Nagrada se dodeljuje studentu četvrte godine na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenski kostim.

Odsek Kostim predlaže MILEKIĆ MARIJU, studenta četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenski kostim.

Nagrada „Anđelka Slijepčević“ – dodeljuje se za najbolji realizovan rad iz oblasti Savremeno odevanje, studentu osnovnih akadamskih studija. Odsek Kostim nema predlog za dodelu nagrade u školskoj 2020/2021 godini.

Nagrada „Dušan Ristić“ – najbolje realizovan rad na master akademskim studijama iz oblasti Scenski kostim. Odsek Kostim predlaže LAJKO IVONU, master primenjenog umetnika na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenski kostim.

Nagrada „Milenko Šerban“ – dodeljuje se za ostvarene rezultate u toku studija i najbolji studentski rad na svim studijskim nivoima iz oblasti Pozorišna scenografija. Odsek Scenografija predlaže TIMOTIJEVIĆ MARIJU studenta četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenografija.

Nagrada „Veljko Despotović“ – dodeljuje se za ostvarene rezultate u toku studija i najbolji studentski rad na svim studijskim nivoima iz oblasti Filmska scenografija. Odsek Scenografija predlaže TIMOTIJEVIĆ MARIJU studenta četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenografija.

Nagrada „Miodrag Vujačić Mirski“ – dodeljuje se za portret najviših umetničkih dometa studentima svih akademskih studija iz oblasti Primenjeno slikarstvo. Odsek Primenjeno slikarstvo predlaže da se nagrada dodeli SIMIĆ ĐORĐU, studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno slikarstvo.

Nagrada „Momčilo Moma Marković“ – dodeljuje se za najbolji crtež malog formata studentu svih akademskih programa. Odsek Primenjeno slikarstvo predlaže da se nagrada dodeli MILOVANOVIĆ SOFIJI, studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Savremeno odevanje.

Nagrada „Krsta Andrejević“ – dodeljuje se za najbolje izveden rad iz oblasti Primenjeno slikarstvo, predmet Slikarske tehnike, studentu svih akademskih studija. Odsek Primenjeno slikarstvo predlaže da se nagrada dodeli MARKOVIĆ SARI studentu treće godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno slikarstvo.

Nagrada za studiju iz predmeta Crtanje dodeljuje se studentu osnovnih akademskih studija svih studijskih programa, za izuzetne rezultate u radu na studiji na predmetima Crtanje A, B, V i G, uže umetničke oblasti Crtanje i slikanje. Predmetni profesori predlažu da se nagrada dodeli AVRAMOVIĆ ALEKSI studentu prve godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Konzervacija i restauracija, modul Konzervacija i restauracija skulptura i arheoloških predmeta.

Nagrada za studiju iz predmeta Slikanje dodeljuje se studentu osnovnih akademskih studija svih programa, za izuzetne rezultate u radu na studiji na predmetima Slikanje A, B, V i G, uže umetničke oblasti Crtanje i slikanje. Predmetni profesori predlažu da se nagrada se dodeli RADENOVIĆ VIDAKU, studentu druge godine osnovnih akademskih studija, studijski program Dizajn, modul Tekstil i ERDELJANOVIĆ MAŠI, studentu druge godine osnovnih akademskih studija, studijski program Primenjena umetnost, modul Animacija.

Nagrada za opus crteža malog formata dodeljuje se studentu osnovnih akademskih studija svih studijskih programa, za pokazanu posvećenost i kreativnost u mediju crteža malog formata, na predmetima Crtanje A, B, V, G i Slikanje A, B, V, G, uže umetničke oblasti Crtanje i slikanje. Predmetni profesori predlažu da se nagrada dodeli JOJIĆ NEMANJI studentu druge godine osnovnih akademskih studija, studijski program Primenjena umetnost, modul Grafika i knjiga.

Nagrada iz Fonda „Aleksandar Tomašević“ dodeljuje se studentu treće i četvrte godine osnovnih akademskih i studentu master akademskih studija, za najbolji godišnji uspeh u školskoj 2019/2020 godini.

Na osnovi službene dokumentacije utvrđeno je:

Nabolji uspeh u trećoj godine osnovnih akademskih studija u školskoj 2019/2020 godini postigla je TIMOTIJEVIĆ MARIJA, tada student treće, sada student četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Scenografija, prosečna ocena 10,00 (deset), i najveći prosečan broj poena ostvarenih iz umetničkih predmeta

Najbolji uspeh u četvrtoj godine osnovnih akademskih studija u školskoj 2019/2020 godini postigla je JOVANOVIĆ ZORANA, diplomirani primenjeni umetnik, tada student četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno slikarstvo, prosečna ocena 10,00 (deset), i najveći prosečan broj poena iz svih predmeta.

Najbolji uspeh na master akademskim studijama u školskoj 2019/2020 godini postigla je ZEČEVIĆ VANJA, master konzervator i restaurator na studijskom programu Konzervacija i restauracija, modul Konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela na papiru, prosečna ocena 10,00 (deset), i najveći prosečan broj poena iz svih predmeta.

Nagrada iz Fonda „Branko Šotra“ dodeljuje se se najboljem studentu tokom četvorogodišnjeg i master studiranja.

Na osnovi službene dokumentacije u školskoj 2019/2020 godini:

najbolji uspeh na osnovnim akademskim studijama ostvarila je ĐOKOVIĆ MILICA, diplomirani dizajner, studijski program Dizajn, modul Grafički dizajn, sa ostvarenom ukupnom prosečnom ocenom u toku studija 9,97 i najveći prosečan broj poena ostvarenih iz umetničkih predmeta;

Najbolji uspeh na master akademskim studijama, ostvarila je ZEČEVIĆ VANJA, master konzervator i restaurator studijski program Konzervacija i restauracija, modul Konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela na papiru, prosečna ocena 10,00 (deset), i najveći prosečan broj poena iz svih predmeta.

back to top