Награда Ликовног салона Нађи Миливојевић

LSM 2023 PLAKAT scaled

У петак, 02. јуна 2023. године, у 19.30, у Галерији MMC, отворен је 16. ЛИКОВНИ САЛОН МЛАДИХ који бијенално организује ова институција.
У Галерији MMC, расписан је конкурс за овај Салон намењен младим ликовним ствараоцима (од 17 до 35 година) почетком маја. Пристигло је 76 радова од 57 аутора, од чега је највише било слика, цртежа и графика, а свега неколико дигиталних принтова и скулптура.
Стручни жири у саставу: Муриз Чоковић, академски сликар, Светлана Чековић, историчарка уметности и Ајла Хрваћанин, академска сликарка, прегледао је и оценио све радове, те селектовао 50 радова аутора из целе земље. Такође, једногласно је донео одлуку о три новчане и две специјалне награде.
Добитница I награде (25 000 динара) је Нађа Миливојевић, истраживач приправник и докторандкиња  Факултета примењених уметности. Награђен је рад под називом  „Доживљаји“, диптих, комбинована техника на платну.
Општи закључак жирија је да је 16. ЛИКОВНИ САЛОН МЛАДИХ потврдио да је једна од културних манифестација која има узлазну квалитативну путању са тенденцијом да на најбољи начин представи проминентне уметнике млађе генерације, да открије њихове истините потенцијале и помогне им у што успешнијем позиционирању на савременој ликовној сцени.

plaketaDozivljaji diptih

back to top