Изложба радова студената прве и друге године Одсека текстил и индустријски дизајн

Поставка под називом  [(T)ex]libris 3 студената прве и друге године Факултета примењених уметности, Одсек текстил и Одсек индустријски дизајн, одржана је у Галерији „Старт ’06” Културног центра „Чукарица”  у периоду од 14. фебруара до 04. Марта 2024. године.

На изложби су представљене интерпретације савремених тема у текстилу, настале у настави на предметима Обликовање и Дизајн текстила. Приказани су резултати вежби са циљем промишљања и развијања свести о текстилу и процесу дизајнирања.

Поред основне концепције, ова изложба је имала за циљ подстицање младих на излагачку активност и упознавање афирмисаних уметника и дизајнера са њиховим радом.

Изложене радове оцењивао је стручни жири у саставу: Далиборка Ђурић, магистар уметности таписерије, председник Секције за текстил и савремено одевање (ТИСО) УЛУПУДС-а, Драгана Купрешанин, др ум. примењене уметности и дизајна, предавач АТССБ, Марија Лабудовић Пантелић, дипл. дизајнер текстила, доцент ФПУ, Нада Танасијевић, уредник ликовног програма КЦ “Чукарица” и Славиша Савић, дипл. графички дизајнер, доцент ФПУ.

Посебно су похваљене студенткиње: Наталија Глушац за ликовни израз, Ђурђа Гуџулић за експериментални ликовни израз и Лана Парежанин за концепт рада.

 

ПРИЛОЗИ

Каталог

pdf
back to top