Награда ”Предузетникус 2024”

IMG 20240410 124515956 HDRcr

На одсеку Примењено вајарство ФПУ, 10. априла 2024. године, одабрани су победнички радови/скулптуре на студентском конкурсу за идејно решење и реализацију „Награда Предузетникус 2024“, годишње награде за допринос развоју предузетничког образовања у Србији, која се додељује, девет година заредом, у оквиру „Националног такмичења ученичких компанија“ за посебан допринос који су појединци, организације и корпорације дали развоју предузетничког образовања у Србији.

Конкурс се расписује сваке године, у сарадњи Организације Достигнућа младих у Србији (Junior Achievement Serbia) и одсека Примењено вајарство Факултета примењених уметности у Београду. Организација Достигнућа младих у Србији https://www.ja-serbia.org/ је део глобалне мреже Junior Achievement Worldwide, основане 1919. године, обухвата 121 земљу на свим континентима и представља највећи светски програм предузетничког образовања који годишње похађа више од 10 милиона ученика.

На студентском конкурсу су учествовали студенти треће године Сања Михајловић, Ивана Јевтић и Петар Марковић, студенти четврте године Петар Божовић, Марко Блануша, Марија Јовановић, Дамјан Божовић, Вук Шћепановић и студенткиња мастер студија Ивана Миланов.

Прву награду освојио је Вук Шћепановић, другу Ивана Миланов, а трећу Петар Марковић.

Честитамо!

back to top